Organisatie ontwerp

Het ontwerp van een organisatie afhangt van verschillende factoren, zoals de aard van de organisatie, de doelstellingen, de bedrijfscultuur, de grootte van de organisatie en de industrie waarin de organisatie opereert. Attentis begrijpt dit als geen ander.

Organisatieontwerp en optimalisatie

Waarom is een goede organisatie belangrijk?

Een goed ontworpen organisatie kan de efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsprocessen verbeteren, de samenwerking tussen verschillende afdelingen en teams bevorderen en de algehele productiviteit verhogen. Het kan ook de innovatie en creativiteit stimuleren door het creëren van een cultuur die deze waarden ondersteunt.

Wij helpen onze klanten onder andere met:
  • Fusies en integraties van organisaties en / of afdelingen, waarbij wij een organisatie-analyse uitvoeren, de nieuwe organisatiestructuur definiëren, overlappende functies en rollen identificeren, en nieuwe processen en systemen om de integratie te ondersteunen opzetten.
  • Optimalisaties van productielijnen, waarbij wij een analyse uitvoeren van de productielijn en een plan ontwikkelen om deze te optimaliseren. Deze plannen omvatten het identificeren van bottlenecks en inefficiënties in de productielijn, het opzetten van nieuwe processen en technologieën om de productielijn te stroomlijnen, en het trainen van medewerkers om de nieuwe processen en technologieën te gebruiken.
  • Herontwerpen van afdelingen, waarbij wij een analyse uitvoeren van de bestaande afdeling en een plan ontwikkelen deze te herontwerpen. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het definiëren van nieuwe rollen en verantwoordelijkheden binnen de afdeling, maar ook het trainen van medewerkers om hun nieuwe rol te vervullen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Wij willen graag met je sparren.

 

“Waar ik goed in ben? In het cirkeltje rond maken, van strategie naar praktijk”,
Daag ons maar uit! Suzanne • Facilitair adviseur | Concepten | Strategie | Advies
Content Attentis